Vacature: Plant Manager

Als Plant Manager bij Bio Energy Coevorden B.V. (BEC) ben je verantwoordelijk voor het inrichten en aansturen van de hele bedrijfsvoering van BEC productielocatie en de integratie hiervan in de systemen. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie van BEC.

Als Plant Manager van deze prachtige productielocatie ben je betrokken bij de realisatie, het bouwen en voorbereiden van het nieuwe organisatieonderdeel en de bestaande ondersteunende afdelingen op het in gebruik nemen van een moderne installatie. Je zorgt ervoor dat jouw team vanaf dag één klaarstaat om een topprestatie te leveren.

Je weet mensen met voldoende kennis en ervaring om in een nieuw productieproces de juiste keuzes te maken, voor jouw team te interesseren. Dit zijn medewerkers met een “can do” mentaliteit, die scherp op het proces en de veiligheid zijn, maar ook open en flexibel in de samenwerking binnen en buiten het team zijn.

Verder zorg je ervoor dat de werkprocessen en procedures in orde zijn en dat de ondersteuning vanuit de organisatie optimaal geregeld is. Je geeft hierbij leiding aan jouw bedrijfsonderdeel en je bent verantwoordelijk voor de administratieve en financiële inrichting. Daarnaast ben je het gezicht van de organisatie bij relevante platforms en onderhoudt je contact met strategische stakeholders.

Je gaat echt de verbinding aan, je weet jouw prioriteiten te bewaken en je staat voor jouw team van ongeveer 10 medewerkers. Je komt te werken in een klein, hecht, informeel, technisch team. De kernwaarden die de basis vormen voor de ontwikkeling van dit bedrijfsonderdeel zijn: ondernemerschap, betrouwbaarheid, samenwerking en flexibiliteit.
Tevens kan jouw assistentie nodig zijn bij de bouw en inbedrijfstelling van onze installaties.

Jouw profiel: Om succesvol te zijn als Plant Manager Bio-Energiecentrale beschik je over een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van (proces)techniek of technische bedrijfskunde. Je hebt hierbij ook aantoonbaar werk- en denkniveau op hbo-niveau. Verder heb je meerdere jaren managementervaring in een operationele omgeving in de energie- of afvalsector.

Het zou geweldig zijn als je al ervaring hebt met het bedrijven van biomassacentrales of afvalverwerkingsinstallaties. Daarnaast ben je een ondernemer, een leider welke zowel de hard skills als de soft skills van medewerkers weet te ontwikkelen, en je zet veiligheid voorop. Een goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk) is noodzakelijk.

Klaar voor de kennismaking? Laat ons weten wie je bent & neem contact met ons op. Bellen kan naar 0524-745215 – (Jacqueline van Toledo), of stuur een email info@bioenergycoevorden.nl